maandag 16 september 2013

13 september



Ik weet nog steeds niet hoe ik het woordje 'club' er in moet plaatsen, niks lijkt te kloppen..






Met name over de tekening hieronder ben ik niet tevreden, het meisje dat over de boot leunt is te klein en het gezicht is ook raar. De wijzende jongen lijkt me weer erg groot..





1 opmerking:

  1. Hi Astrid,

    Maak (veel) kleine schetsjes, waarbij je het woord steeds ergens anders plaatst. Het hoeft helemaal niet precies getekend te zijn. Hou het heel schetsmatig en laat ze ook zien op het blog. Probeer ook eens een andere vorm van de y. Het hoeft niet persé op deze manier; het legt je misschien teveel vast.
    En de wijzende jongen valt wel mee, hoor. Ze hebben allemaal een beetje lange bovenlijven. Dat mag wel ietsje minder. De uitgestrekte arm van het meisje buigt de verkeerde kant op; dat kan helemaal niet met een elleboog. En ze mag inderdaad wel wat groter.
    Waarschijnlijk is het helemaal niet nodig om die arm te tekenen. Een hand die de rand vasthoudt is denk ik al voldoende. Maak het jezelf niet te moeilijk, Astrid. Als zo'n houding te moeilijk is - en dat is hij - verzin dan iets anders, makkelijkers.
    En zorg ervoor dat de waterlijn de vorm van de boot volgt, dan is het nog overtuigender dat hij in het water ligt.
    Het is wel knus zoals de twee kinderen vlak tegenover elkaar zitten, maar is dit aannemelijk? Het lijkt een verliefd stelletje. Als je het bankje van het meisje helemaal tegen de achterkant van de boot tekent, ontstaat er wat meer afstand/ruimte. Bovendien hebben dit soort bootjes over het algemeen zo'n soort zitplaats en is dat dus realistischer.
    En kun je hier en daar ook wat schaduw aangeven? Weerspiegeling in het water? Wat structuur in de boot?
    Zo, je kunt weer even vooruit. Lastig, hè!
    Ook al is de oogst een beetje mager, het gaat best goed.
    Succes en tot morgen.
    John
    Oh ja, en als ik iets aan je vraag, zou ik daar best graag antwoord op krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen